sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • GenelGenel
  • GündemGündem
  • kadınkadın
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • magazinmagazin
  • PolitikaPolitika
  • SağlıkSağlık
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • Ampute futbolda Süper Kupa Alves Kablo’nunAmpute futbolda Süper Kupa Alves Kablo’nun
  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Türkiye’nin hamlesi AB’ye örnek oldu! Karar almak için olağanüstü toplanıyorlar


Türkiye’nin hamlesi AB’ye örnek oldu! Karar almak için olağanüstü toplanıyorlar

Rusya’nın Kuzey Akım 1 boru hattındaki doğalgaz akışını kesmesinin ardından Avrupa’daki enerji krizi derinleşirken, AB ülkeleri tedbirlerle ilgili olarak Türkiye’nin izinden gitmeye hazırlanıyor.

AB üyesi ülkelerin enerji bakanları, bugün Brüksel’de olağanüstü toplantı yaparak, doğalgaz santralleri dışındaki elektrik üreticilerine megavat saat başına 200 avroluk tavan fiyat getirilmesini görüşecek.

Türkiye, Avrupa’nın geçmeye hazırlandığı sisteme bundan 6 ay önce geçerken, artan maliyetler karşısında ithal kömür ve doğalgazdan elektrik üretimi yapan santrallere megavat saat başına 2 bin 500 lira, diğer santrallere 1.200 lira ödenmesini kararlaştırmıştı. O dönemde piyasaya müdahale olarak kimi çevrelerce eleştirilen bu kararın ne kadar doğru olduğu ise AB’nin almayı planladığı karar ile bir kez daha ortaya çıktı.

“DÜNYA BİZE DOĞRU YAKLAŞIYOR”

Olağanüstü dönemlerin olağanüstü çözümleri olduğunu ifade eden Uludağ Enerji’nin CEO’su İsmail Ergüneş, elektrik üretim tesisleri için tavan fiyat uygulamasının Avrupa’nın güney ülkeleri tarafından bir sene önce dile getirildiğini ancak bu sisteme geçemediklerini anlattı.

Ergüneş “Avrupa, bunun piyasaya büyük bir ihanet olacağını düşündü. Şimdi ise muhtemelen 9 Eylül’de bu karar çıkacak. Avrupa, bizdeki modele geçiyor. Yani, orada en yüksek kaynak doğalgaz ise herkes aynı parayı ödemeyecektir ama çok geç kaldılar. O yüzden onların buraya geldiği yerde açıkçası bizde de tavan fiyat uygulaması sürer. Dünya bize doğru yaklaşıyor orada” dedi.

“İYİ Kİ O SANTRALLER VAR VE KAPANMADI”

Güneş, rüzgâr, jeotermal, hidroelektrik gibi üretim alanlarına bir dönem ayakta kalmaları için ciddi teşvikler verildiğini, şimdi ise elini taşın altına koyma sırasının bu tesislerde olduğunu belirten Ergüneş “Bu santraller kurulduğunda, o gün denildi ki ‘Bu santraller desteklenmeden yaşayamıyor, gün gelir ihtiyaç olur, bunları destekleyelim.’ O gün de geldi. İyi ki o santraller var ve kapanmadı. O gün çalışmadığı halde bu ülkenin insanları onlara iletim tarifesinin içerisinde kapasite bedeli ödedi. Yenilenebilir kaynaklara aynı şekilde dünyada elektrik çok ucuzken teşvikler verildi. Şimdi sıra bu tesislerde” diye konuştu.

KAYNAK: TÜRKİYE GAZETESİ

Yazar: admin

Görüntüleme: 119 defa

Kategori: Gündem

Yayınlanma Tarihi: 06 Mayıs 2024

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir