sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Trump’tan Çin ile uzlaşıyı sabote edecek hamle


Trump’tan Çin ile uzlaşıyı sabote edecek hamle

Trump yönetimi son günlerde yatırım, ticaret ve diğer konuları içeren bir dizi hamleyle Çin’i hedef almaya devam ediyor. ABD Başkanı Donald Trump, ABD şirketlerini ya da mülklerini satın alma tekliflerini inceleyen Yabancı Yatırım Komitesi’ne Çin’in teknoloji, enerji ve ABD’deki diğer stratejik sektörlerdeki harcamalarını kısıtlamaya yönlendiriyor.

Yazı, Çin’in ABD teknolojisi, kritik altyapı, sağlık, tarım, enerji, hammadde ve diğer sektörlere yatırım yapmasını engellemek için “gerekli tüm yasal araçların” kullanılmasını taahhüt ediyor. Pekin’den “yabancı bir düşman” olarak bahsedilen yazıda, değişikliklerin “ABD teknolojisinin, gıda kaynaklarının, tarım arazilerinin, minerallerin, doğal kaynakların, limanların ve nakliye terminallerinin baş tacı mücevherlerini” korumak için gerekli olduğunu belirtiliyor.

Yönetim aynı zamanda Meksikalı yetkilileri Çin’den ithal edilen ürünlere kendi vergilerini koymaya çağırdı. Çinli firmalar Trump’ın ilk döneminde yürürlüğe koyduğu tarifeleri aşmak için üretimi ABD’nin komşusu Meksika’ya taşımıştı. ABD ayrıca, ülkenin gemi üretimindeki hakimiyetine karşı koymak için Çin’in ticari gemilerinin kullanımı için ücret uygulanmasını önerdi.

Bu adımlar birlikte değerlendirildiğinde, Trump’ın ikinci döneminde Çin’i hedef alan en kapsamlı ve güçlü önlemler olarak öne çıkıyor. Geçen hafta telefonda ABD Hazine Bakanı Scott Bessent ile görüşen Çin Başbakan Yardımcısı He Lifeng, Trump’ın yüzde 10’luk gümrük vergisine ilişkin ciddi endişelerini” dile getirmişti.

Pekin’i hedef alan en kapsamlı adımlar

Birlikte ele alındığında, adımlar Trump’ın ikinci döneminde Pekin’i hedef alan en kapsamlı, güçlü eylemleri ifade ediyor. Bu adımlar, başkanın yapmak istediğini belirttiği Çin’in ABD ile ticaret fazlasını azaltma anlaşmasını daha karmaşık hale getirme riski taşıyor.

ABD’deki Yabancı Yatırım Komitesi’ne (yabancı kuruluşların ABD şirketlerini veya mülklerini satın alma tekliflerini inceleyen bir komite) verilen emri içeren yazı, bu eylemlerin telaşının en etkili olanı gibi görünüyor. Pekin’den “yabancı bir düşman” olarak bahseden muhtırada, değişikliklerin “Amerika Birleşik Devletleri teknolojisinin, gıda kaynaklarının, tarım arazilerinin, minerallerin, doğal kaynakların, limanların ve nakliye terminallerinin temelini” korumak için gerekli olduğu belirtiliyor.

Washington’daki Peterson Uluslararası Ekonomi Enstitüsü’nde kıdemli araştırmacı olan Martin Chorzempa, “Bu, bir müzakerede taviz olarak ABD’ye büyük ölçekli yatırımlar teklif etmeyi uman Pekin için muhtemelen bir hayal kırıklığıdır. Bu, ABD’nin bu tür yatırımlara açık olup olmayacağını sorgulatıyor” değerlendirmesinde bulundu.

Çin’in ABD’deki yatırımları geriliyor

Çin’in Kuzey Amerika’ya yaptığı yatırım, geçen yılın sonunda salgının en kötü döneminde görülen seviyelerin altına düştü; bu düşüş muhtemelen Trump’ın Kasım ayındaki seçimi kazanıp kazanmayacağını bekleyen potansiyel yatırımcılardan kaynaklandı.

ABD merkezli danışmanlık şirketi Rhodium Group’a göre şirketler geçen çeyrekte Kanada, Meksika ve ABD’ye sadece 191 milyon dolarlık yeni yatırım yaptıklarını duyurdular; bu bir yıl önceki aynı döneme göre yüzde 90’dan fazla bir düşüş ifade ediyor.


Yazar: admin

Görüntüleme: 26 defa

Kategori: Ekonomi

Yayınlanma Tarihi: 25 Şubat 2025

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version