sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Şahin: Kız çocuklarını erken evliliklerden koruyacagız


Şahin: Kız çocuklarını erken evliliklerden koruyacagız

Bakan Şahin, düğünde önlem alınmazsa çocuk yaştaki çocukların ‘çocuk’ yapmak zorunda kaldıklarını kaydetti.

Karne vermek için Gaziantep’e gelen Bakan Şahin, Gaziantep Valiliği’ni ziyaretinde basın mensuplarının sorularını cevaplandırdı. Küçük yaştaki kızların evlendirilmesiyle ilgili Türk Ceza Kanunu’na göre daha radikal tedbirler almaya çalıştıklarını kaydeden Bakan Şahin, Nizip’te yaşanan olayı anımsatarak “Öncelikle valimize, il emniyet müdürümüze ve teşkilatına çok teşekkür ederim. Eğer düğünde o gerekli tedbir alınmazsa, bir yıl sonra hastaneye çocuk yaşta çocuk yapmaya geliyor. O çok daha büyük bir sorun. Türk Ceza Kanunu’na göre resmi nikah olmayınca baba cezaevine, kız annesinin evine gidiyor. Çok daha büyük bir sorunla karşı karşıya kalıyoruz. Türk Ceza Kanunu’na göre daha radikal ne tür tedbir almamız gerekiyor, ona bakıyoruz. Bu şekilde izin veren ailelere farklı yaptırımlar uygulamak lazım. Buna asla müsaade edilmemeli. Bunu baştan önleyecek bir takım projeler hayata geçirmemiz gerekiyor. Ailelerin bilincini yükseltecek, farkındalığını artıracak, buna müsaade etmeyecek şekilde bir süreci başlatmak istiyoruz.” şeklinde konuştu.

Kız çocuklarının ara vermeden zorunlu eğitimi tamamlamalarının önemine değinen Bakan Şahin, konuyla ilgili şu değerlendirmeyi yaptı: “Ama en temel şey kız çocuklarının eğitilmesi. O yüzden Milli Eğitim Bakanlığı’nın 12 yıl zorunlu eğitimini de gönülden destekliyoruz. O kesintiden dolayı bunlar oluyor. Temel eğitim bitiyor, zorunlu eğitim bitip de ortaöğretime geçip, ortaöğretime devam etmeyen kız çocuklarında bunlar daha çok yaşanıyor. Biz şimdi bunu devam ettirecek, sistemi güçlendirecek, devam etmeyenleri de ettirmeyenleri de takip edip farklı uygulamaları ve farklı yaptırımları getirmek zorundayız. Ailelerin bilinçsizliğine bu işi bırakamayız. Bir takım farklı yaptırımlarla da bu işe müsaade edenleri gerektiğinde cezalandırmak durumunda kalabiliriz. Şu anda onun hukuki alt yapısını çalışıyoruz.”

Bakan Şahin, bir gazetecinin ‘Örfi hukuk ile modern hukuk bu noktada çakışmıyor mu? şeklindeki sorusuna, şu şekilde cevap verdi: “Örflerimiz geleneklerimiz eyvallah başımız üstüne, iyi olanları kullanırız, ama topluma zarar veren, kız çocuğuna zarar veren, toplumun değişimine, gelişimine engel olan bir gelenek, bir örf varsa buna da müsaade etmeyiz. Burada resmi kanunlarımız, Türk Ceza Kanunumuz, Medeni Kanunumuz ne diyorsa, biz hukuk devletiyiz, onun gereğini yaparız. Eğer o şekilde düşünenler varsa da onları bir değişim, dönüşüm, aydınlanma projesine dönüştürmek, takip etmek de bizim görevimiz olacak.”

CİHAN


Yazar: admin

Görüntüleme: 140 defa

Kategori: Son dakika

Yayınlanma Tarihi: 02 Şubat 2012

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version