sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Rusya ile G7 ülkeleri ortasında bu kere petrol krizi çıktı


Rusya ile G7 ülkeleri ortasında bu kere petrol krizi çıktı

Rusya ile Ukrayna ortasındaki savaş nedeniyle ABD ve Avrupa ülkelerinin çoğunluğu ile Rusya’nın karşısında yer almayı tercih eden ülkelerin bulunduğu blok, Rusya’ya karşı yeni yaptırımlara hazırlanıyor.

Rusya’nın Avrupa’ya sattığı doğalgazı kesmesi sonrası, G7 ülkeleri de Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması kararı aldı.

G7 ülkelerinden Rus petrolüne yaptırım

AA’nın haberine nazaran; G7 ülkelerinin maliye bakanları, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik hücumlarına karşı atılacak adımlar ve savaşın global iktisat üzerindeki ziyanlı tesirlerine verilecek yansıyı görüşmek üzere çevrimiçi bir toplantı gerçekleştirdi.

Toplantının akabinde yayınlanan ortak bildiride, G7 ülkelerinin Ukrayna’nın yanında olmayı sürdüreceği tabir edilirken, Rusya’nın işgal teşebbüsünün global iktisatta istikrarsızlığa neden olduğu, global güç ve besin güvenliğini tehdit ettiği vurgulandı. G7 ülkelerinin Rusya’nın saldırgan tavrına cevap olarak uygulanan koordineli yaptırımları sürdürmeye kararlı olduğu belirtilen açıklamada, Rus petrolüne tavan fiyat uygulanması konusunda mutabık kalındığı belirtildi.

Moskova’nın gelirlerini azaltmayı ve güç fiyatlarındaki artışın önüne geçmeyi hedefleyen karar kapsamında rafinerilerin ve ticari alıcıların Rus ham petrolü ithal etmesine sırf G7 koalisyonu tarafından belirlenen tavan fiyat üzerinden müsaade verileceği bildirildi.

Rusya: Petrol satmayabiliriz

Rusya Başbakan Yardımcısı Aleksandr Novak da başşehir Moskova’da gazetecilere yaptığı açıklamada, başta ABD olmak üzere G7 ülkelerinin, Rus petrolüne yönelik tavan fiyat uygulanmasıyla ilgili yürüttüğü teşebbüsleri kıymetlendirdi.

Söz konusu teşebbüsleri “saçmalık” olarak nitelendiren Novak, “Dünyanın güç güvenliğini sağlayan petrol piyasasının işleyişine müdahale etmek, bu piyasanın istikrarsızlaşmasına neden olacaktır. Bu piyasayı tümüyle mahvedecektir.” dedi.

Novak, Rus petrolünün fiyatına kısıtlamalar getirilirse, buna karşılık vereceklerini vurgulayarak, “O vakit biz de kısıtlamalar getireceğiz. Bu çeşit şirketler yahut ülkelere petrol ve petrol eserleri tedarik etmeyeceğiz zira piyasa dışı şartlarda çalışmayacağız.” diye konuştu.

Başbakan Yardımcısı Novak, Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) ve OPEC dışı kimi üretici ülkelerden oluşan OPEC+ kümesinin, Çin’in ve Hindistan’ın kelam konusu teşebbüsü desteklemediklerini kelamlarına ekledi.

G7’nin emeli, Rusya’nın ejerji gelirlerini azaltmak

Başta ABD olmak üzere G7 ülkeleri, Rusya’nın güç gelirlerini azaltmak gayesiyle Rus petrolüne tavan fiyat uygulaması getirmek istiyor.

ABD Hazine Bakanı Janet Yellen, dün yaptığı açıklamada, Rus petrolüne tavan fiyat uygulamasının hayata geçirilmesi konusunda kaydedilen kıymetli ilerlemeye ait optimist olduğunu tabir etmişti.


Yazar: admin

Görüntüleme: 132 defa

Kategori: Ekonomi

Yayınlanma Tarihi: 12 Kasım 2022

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version