sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Ödüllü keman sanatçısı Laçin’in organları 3 kişiye hayat oldu: Fiziksel olarak onu yaşatmanın tek yolu buydu


Ödüllü keman sanatçısı Laçin’in organları 3 kişiye hayat oldu: Fiziksel olarak onu yaşatmanın tek yolu buydu

Mersin Üniversitesi (MEÜ) Devlet Konservatuvarı Müzik ve Sahne Sanatları Lisesinden mezun olduktan sonra eğitim için İsviçre’ye giden Akyol, kayak yaparken ayağının kırılması nedeniyle geçen ay Mersin’deki ailesinin yanına döndü.

Adnan Menderes Bulvarı’nda 25 Ocak’ta karşıya geçmeye çalışırken otomobilin çarpması sonucu yaralanan genç sanatçı, tedavi gördüğü MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 6 Şubat’ta yaşamını yitirdi.

Akyol’un ailesi Mersin Devlet Opera ve Balesi (MDOB) sanatçısı Övül Akyol ile MEÜ ve MDOB’ta bale öğretmenliği yapan Mahmut Akyol nakil bekleyen hastalar için organların bağışlanması kararı aldı.

Hastanede operasyonla genç sanatçının bağışlanan organları alındı. Akyol’un karaciğeri Malatya’daki, bir böbreği Mersin’deki ve diğer böbreği de Kayseri’deki hastalara nakledildi.

 

“FİZİKSEL OLARAK ONU YAŞATMANIN TEK YOLU BUYDU”

Anne Övül Akyol, AA muhabirine, yaşadıklarının tarifsiz bir acı olduğunu söyledi.

Laçin’in organlarını bağışlamak için hiç tereddüt etmediklerini dile getiren Akyol, “Fiziksel olarak onu yaşatmanın tek yolu buydu. İnsanların bu konuda çok acı çektiğini de biliyorum, faydamız olsun istedim. Birkaç tane daha evladımız oldu.” diye konuştu.

Anne Akyol, kızıyla ilişkilerinin bambaşka olduğunu, onun tüm başarılarıyla gurur duyduğunu belirtti.

Evladıyla dolu dolu 18 yıl geçirdiğini ifade eden Akyol, şunları kaydetti:

“Sözün bittiği yerdeyiz, acımız çok büyük. Benim gurur duyabileceğim en büyük şeylerden biri de onun karakteriydi. Çok çalıştı, çabaladı. Geçen sene yaklaşık 8 tane sınava girdi, hepsinde de başarılı oldu. Kızımı Berlin’de girdiği okulda 3 hoca beğendi. Biz İsviçre’deki hocamızı seçtik. İşinizi her zaman severek yaptı, hep daha mükemmel olmak istedi.”

 “ONSUZ NE YAPACAĞIZ BİLMİYORUZ”

Baba Mahmut Akyol da Laçin’i yaşatmak ve başka insanlara can olsun diye organlarını bağışladıklarını ifade etti.

Kızları için ayakta kaldıklarını belirten Akyol ,”Laçin’imizi yaşatmak ve başka insanlara can olsun diye organlarını bağışladık. Bu konu açısından içimiz bir nebze de olsa rahat.” dedi.

Baba Akyol, metanetli olmaya çalıştıklarını vurgulayarak, her yıl kızları adına sanat etkinlikleri yapacaklarını ifade etti.

Derin üzüntü yaşadıklarını dile getiren Akyol, şu ifadeleri kullandı:

“Ne o ne de biz bunu hak etmedik. Ne zorluklarla yetiştirdiğimiz evladımız bizi bırakıp gitti. Onsuz ne yapacağız bilmiyoruz. Allah hiçbir babaya yaşatmasın. Ambulanstan önce olay yerine gittim ve çocuğumu o şekilde gördüm. Tarifi yok. Hayallerimiz vardı. Üniversiteye geçtikten sonra İsviçre’ye yanına gidecektik, konserlerini izleyecektik gururla. İşine girecekti, hayatını kuracaktı, çocukları olacaktı, torunlarımızı sevecektik. Çok üzgünüm. Çok başarılı, çalışkan ve özverili bir çocuktu. Uluslararası birçok ödüle layık görüldü. Büyüğünü küçüğünü bilirdi aynı zamanda çok merhametliydi.”

OLAY

Adnan Menderes Bulvarı’nda 25 Ocak’ta karşıya geçmeye çalışırken İ.H.Ç’nin kullandığı 33 CBR 05 plakalı otomobilin çarpması sonucu yaralanan 18 yaşındaki Laçin Akyol, tedavi gördüğü MEÜ Tıp Fakültesi Hastanesi’nde 6 Şubat’ta hayatını kaybetmişti.

Kazaya ilişkin soruşturma kapsamında 26 Ocak’ta yakalanıp “ev hapsi” tedbiri uygulanan sürücü İ.H.Ç, cumhuriyet savcılığının talimatıyla yeniden gözaltına alınmış ve savcılık sorgusunun ardından “taksirle öldürme” suçlamasıyla tutuklanmıştı.

Cumhurbaşkanlığı Senfoni Orkestrası, MEÜ Devlet Konservatuvarı ve MDOB’un birçok konserinde sahne alan genç kemancı, 2015’te Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması’nda üçüncü olmuştu. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın hediye keman gönderdiği Akyol, 2016’da Brüksel’de düzenlenen Uluslararası Grumiaux Genç Kemancılar Yarışması’nda ikincilik ödülü almıştı.

 


Yazar: admin

Görüntüleme: 25 defa

Kategori: Gündem

Yayınlanma Tarihi: 25 Şubat 2025

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version