sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Nevşehir Belediyesi Dev Altyapı Atakları Karşılığını Veriyor


Nevşehir Belediyesi Dev Altyapı Atakları Karşılığını Veriyor

Nevşehir Belediyesi tarafından son iki yılda gerçekleştirilen dev altyapı yatırımları sayesinde su kesintilerinde önemli bir düşüş yaşandı. İki yıl öncesine kadar yılda ortalama 600 olan arıza sayısı bu yılın birinci 8 ayında 271 olarak gerçekleşti.

Nevşehir Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran, misyona gelmesinin akabinde kentin en büyük sıkıntılarından biri olarak kabul edilen altyapı sorununun tahlili için önemli bir altyapı atağı başlattı. Kentin içme suyu çizgilerinde bulunan ve uzun yıllardır kullanılan eski asbestli içme suyu boruları nedeniyle yaşanan su kesintilerini önleyebilmek ve kenti Avrupa standartlarında çağdaş ve sağlam bir altyapıya kavuşturabilmek için Nevşehir Belediyesi tarihinin en büyük ihaleleri gerçekleştirilirken 2021 yılında toplam 27 bin 725 metre içme suyu borusu yenilendi.

Şehrin farklı mahallelerinde gerçekleştirilen çalışmalarla eski asbestli borular yerine yeni kuşak polietilen borular döşeyen Nevşehir Belediyesi, ayrıyeten geçtiğimiz yıl 5 bin 430 metre kanalizasyon sınırı yenilemesi yaparak 7 bin 100 metre yağmur suyu sınırı imalatı gerçekleştirdi.

“BELEDİYE TARİHİNİN EN BÜYÜK ALTYAPI YATIRIMI”

2021 yılında 39 bin 805 metre altyapı yenileme çalışması yaparak adeta rekor kıran Nevşehir Belediyesi, 2022 yılında da altyapı çalışmalarına sürat kesmeden devam etti.

2022 Yılı yatırım programı kapsamında 40 bin 790 metre içme suyu çizgisi yenileme, 9 bin 500 metre yağmur suyu sınırı imalatı ve 9 bin 500 metre kanalizasyon çizgisi yenileme çalışması planlayan Nevşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İşleri Müdürlüğü grupları vasıtasıyla şu ana kadar yılın birinci 8 ayında 16 bin 51 metre içme suyu çizgisi yenileme çalışmasını tamamladı.

Altyapı yenileme çalışmasını önümüzdeki aylarda da sürdürecek olan Nevşehir Belediyesi, yılsonuna kadar yapacağı çalışmalar ile birlikte kentin en değerli sorunlarından birini büyük ölçüde çözmüş olacak.

Son iki yılda milyonlarca lira harcayarak belediye tarihinin en büyük altyapı yatırımını gerçekleştiren Nevşehir Belediyesi, bilhassa yaz aylarında eski içme suyu borularından kaynaklanan su kesintilerini de önemli oranda önlemiş oldu.

Altyapı çalışmalarından evvel yıllık ortalama 600 olan su arızası 2022 yılında 271 olarak gerçekleşti. İçme suyu altyapısının yenilendiği bölgelerde altyapıdan kaynaklı hiçbir arızanın meydana gelmemesi dikkat çekerken arızaların meydana geldiği tüm noktalarda ise eski asbestli boruların olduğu gözlendi.

“ÇALIŞMALAR SAYESİNDE SU KESİNTİLERİNDE ÖNEMLİ DÜŞÜŞ”

Altyapının güç, meşakkatli ve görünmeyen bir hizmet olmasına rağmen kentin en değerli problemlerinden birini çözmekte kararlı olduklarını vurgulayan Belediye Lideri Dr. Mehmet Savran, bu mevzuda kendilerine her vakit takviye veren, sabreden Nevşehir halkına teşekkür etti.

“Nevşehir her şeyin en uygununa layık” diyen Savran, Nevşehir’in uzun yıllar altyapı sorunu yaşamaması için bütün güçleriyle gece gündüz demeden çalışacaklarını tabir etti.

Savran, “Şehrimizde içme suyu kesintilerinin en kıymetli sebebi eski içme suyu çizgileriydi. Vakitle ekonomik ömrünü tamamlayan asbestli borulardan kaynaklı olarak bilhassa yaz aylarında mahallelerimizde su kesintileri yaşanıyordu. Altyapı yenileme çalışma programımızı oluştururken öncelikle mahallelerimizde arızaların sık meydana geldiği noktaları tespit ettik. Buralara öncelik vererek geçtiğimiz yıldan itibaren önemli bir yatırım gerçekleştirdik. Çok şükür bunun meyvelerini alıyoruz. Geçtiğimiz yıllara oranla su arızalarındaki düşüş yaptığımız işin ne derece değerli olduğunu ortaya koyuyor.” dedi.

Şehrin birçok mahallesinde hala devam eden altyapı yenileme çalışmalarında vazife alan belediye işçilerine özverili çalışmalarından ötürü da teşekkür eden Savran, “Bunlar sahiden kıymetli yatırımlar, uzun yıllar muhtaçlığı karşılayan yatırımlar. Biz altyapımızı önemsiyoruz. Çalışma yaptığımız bölgelerde yalnızca içme suyu çizgilerini yenilemekle kalmıyor kanalizasyon çizgilerini da yeniliyoruz. Ayrıyeten yağmur suyu drenaj çizgilerinin da imalatını gerçekleştirerek oluşabilecek su baskını risklerini de ortadan kaldırıyoruz. Biz bunları yaparken bir daha birebir bölgelerde hafriyat çalışması olmasın diye elektrik, doğalgaz, internet ve telefon çizgilerinin da bakım ve yenileme çalışmasının gerçekleşmesini sağlıyoruz. Misyona geldiğimizden bugüne mahallelerimizde vatandaşlarımızın rahatı, konforu ve sağlıklı hayatı için altyapımızı yapmaya devam ediyoruz. Vatandaşlarımızın vermiş olduğu dayanak ve gösterdikleri sabır noktasında biz de azimli, hamasetli bir formda yatırımlarımızı yapıyoruz. Çalışma alanlarında sabahın erken saatlerinde misyon alan ve gecenin ilerleyen saatlerine kadar büyük bir özveriyle çalışan personellerimize de teşekkür ediyorum. Bizler bu kararlılıkla kentin altyapı sorununu büsbütün çözmek için kararlıyız.” Tabirlerini kullandı.

Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı


Yazar: admin

Görüntüleme: 149 defa

Kategori: Gündem

Yayınlanma Tarihi: 20 Ağustos 2022

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version