Popüler Yazılar
Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya nazaran, Endonezya’nın konut sahipliğinde Bali Adası’nda gerçekleştirilen G20 Dijital İktisat Bakanları Toplantısı’na çevrim içi katılan Bakan Mustafa Varank, bir konuşma gerçekleştirdi.
Salgın mühletince dijitalleşme kavrandı
Varank, konuşmasında salgın sonrası devirde dijitalleşmenin eğitim, ticaret, sıhhat ve gibisi alanlardaki değerinin tüm dünya ülkeleri tarafından kavrandığını bildirdi.
“Dijital uçurumu aşmanın en tesirli yolu insan merkezli bir duruş sergilemek”
Salgın periyodunda ivme kazanan dijital teknolojilerin yaygınlaşmasının yeni eşitsizliklere ve uçurumlara neden olduğuna dikkati çeken Varank, oluşan bu dijital uçurumu aşmanın en tesirli yolunun insan merkezli bir duruş sergilemek olduğunu kaydetti.
Varank, dünya nüfusunun üçte birinin gerekli dijital araçları, dijital okur müellifliği yahut internet erişimi yokken başarılı olmasının mümkün olmadığının altını çizerek global bir dönüşüm olacaksa, bu uçurumun haksız rekabete dönüşmesine müsaade vermemenin asli vazifeleri olduğunu vurguladı.
“Yeni bir memleketler arası sisteme muhtaçlık var”
Veri transferinin devasa boyutlara eriştiği dünyada, bu bilgilerin berbata kullanılması, mahremiyetin korunması ve fikri mülkiyet hakkında kaygıların üst seviyeye çıktığını lisana getiren Varank, “Yeni devirde, gelişmekte olan ülkeler, global dijital platformlara sadece ham data sağlayıcısı olma riskiyle karşı karşıya. Günümüzün dijital dünyasını yöneten bir elin parmaklarını geçmeyen güçler her türlü manipülasyonu yapıyor. İnsanlık bir dönüm noktasında bulunuluyor. Dijitalleşmenin yararlarının adilane dağıtılabilmesi için data transferini düzenleyen yeni bir milletlerarası sisteme muhtaçlık var.” değerlendirmesinde bulundu.
Varank, Endonezya Periyot Başkanlığı’nın yıl boyunca yapan ve uğraşlı çalışmasına karşın, bu yıl “Bakanlar Deklarasyonu”nun yayınlanmamasından ötürü duyduğu üzüntüyü lisana getirdi.
“G20, dünya nüfusunun ise yüzde 60’ını temsil ediyor”
G20’nin, dünya gayri safi yurt içi hasılasının yüzde 80’inden fazlasını, milletlerarası ticaretin yüzde 75’ini ve dünya nüfusunun ise yüzde 60’ını temsil ettiğini belirten Varank, G20’nin global meseleleri çözmedeki rolüne vurgu yaptı.
“Türkiye memleketler arası müzakerelerde her türlü çabayı gösteriyor”
AA’nın haberine nazaran, Varank, bu doğrultuda Türkiye’nin milletlerarası müzakerelerde yahut uyuşmazlıklarda taraflar ortasında inancın tesis edilmesi için her türlü çabayı gösterdiğini örnekleriyle anlattı.
Özellikle besin koridorunun teminat altına alınmasında Türkiye’nin uğraşlarının öbür ülkelerce örnek alınması gerektiğini vurgulayan Varank, başka G-20 ülkelerinden de tıpkı çabayı ve çalışmayı beklediklerini söz etti.
Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.
© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir dogan karot