Kategoriler
Popüler Yazılar
Milliyet Arkeoloji Mecmuası, yeni sayısında 100. yılını kutlayan Antalya Müzesi’ni, Attalos’un kenti Antalya’yı, Saint Pierre Han’ı ve birçok tarihi yapıyı mercek altına alıyor.
Arkeoloji severleri her ay farklı tarihi miraslar ile buluşturan Milliyet Arkeoloji Mecmuası; tarihi yapıtları işgalci İtalyanlardan korumak emeliyle 1919’da fikri filizlenen ve 1922 yılında kurulan Antalya Müzesi’nin 100. yılını gündemine alıyor. İki asrı aşan tarihinde bankadan sigorta şirketlerine, mimarlık ofislerinden imalathanelere, tarihte iz bırakmış farklı işletmelere konut sahipliği yapan Saint Pierre Han’ın kültür sanat merkezine dönüşüm kıssası tarih meraklılarını bekliyor.
Pergamon Krallığı Side’yi ele geçiremediği için II. Attalos tarafından M.Ö. 158’de kurulan Antalya ve sırf biçimiyle değil Kütahya’nın en eski yerleşmesi olması prestijiyle da “kalp” benzetmesini hak eden Tavşanlı Höyük Milliyet Arkeoloji sayfalarında okuyucularla buluşuyor.
Yeni bir sanat ekolünün başlangıcına işaret eden Yeşil Külliye’nin çinileri, Olimpiyat heyecanının sönmeyen ateşi Panionion arkeoloji meraklılarını bekleyen öbür bahisler ortasında yer alıyor. “İstanbul’un altı üstünden kıymetli” formunda konuşan İstanbul Arkeoloji Müzeleri Müdürü Rahmi Asal’ın söyleşisi de Milliyet Arkeoloji Dergisi’nde.
Milliyet Gazetesi ile birlikte bayilerden fiyatsız olarak ulaşılan Milliyet Arkeoloji Dergisi’ne, Getir, Trendyol, Turkcell Dergilik ve dijital platformlardan erişilebiliyor.
Kaynak: (BYZHA) – Beyaz Haber Ajansı
Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.
© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir