sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Körfez ülkelerinin patronları, Türkiye’ye gelecek


Körfez ülkelerinin patronları, Türkiye'ye gelecek

Türkiye-Körfez İşbirliği Konseyi 1. İş Forumu, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ev sahipliğinde, Körfez İşbirliği Konseyi Odaları Federasyonu (FGCCC) ve Türkiye Körfez İşbirliği Konseyi işbirliğinde, 06-07 Şubat 2012 tarihlerinde İstanbul’da yapılacak.

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Kuveyt, Katar, Birleşik Arap Emirlikleri, Bahreyn, Suudi Arabistan, Oman’dan Türkiye’deki şirketlerle iş yapmak veya ortaklık kurmak isteyen 165 şirketin foruma katılım teyidi verdiğini belirterek, sayının 200’e ulaşacağını öngördü.

Hisarcıklıoğlu, forumda Türkiye ile bölge ülkeleri arasında işbirliği fırsatlarının ele alınacağına değinerek, forumda özellikle inşaat, enerji, ulaştırma, tarım, gıda ve finansal işbirliği konularına özel oturumlar düzenleneceğini söyledi.

TOBB’un, Türkiye ve Körfez ülkeleri arasındaki mevcut ticari ve ekonomik ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla, FGCCC ile 7 Nisan 2010 tarihinde işbirliği anlaşması, 21 Mayıs 2011 tarihinde eylem planı imzaladığını hatırlatan Hisarcıklıoğlu, FGCCC’nin Körfez ülkeleri arasında ticari ve ekonomik işbirliğini artırmak, üye odalar arasında koordinasyon sağlamak, bilgi alışverişini temin etmek ve çeşitli sektörlerde somut işbirliği imkanları geliştirmek amacıyla, 1979 yılında kurulduğuna değindi.

Hisarcıklıoğlu, FGCCC’nin, Körfez İşbirliği Konseyi(KİK) üyesi Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Katar, Bahreyn, Oman ve Kuveyt olmak üzere 6 Körfez ülkesinin ticaret ve sanayi odaları, birlik ve federasyonlarından oluştuğunu anlattı.

Hisarcıklıoğlu, Avrupa’da ortaya çıkan ekonomik kriz ve bölgedeki diğer siyasi gelişmeler nedeniyle, Türkiye’nin özellikle batıdaki ihracat pazarlarının yanı sıra yeni pazarlara açılması gerektiği göz önünde bulundurulması gerektiğine işaret ederek, Türkiye ve Körfez ülkeleri arasındaki mevcut ticari ve ekonomik ilişkilerin güçlendirilmesi ve çeşitlendirilmesi, bölgedeki iş imkanlarının işadamları tarafından değerlendirilmesi ve potansiyel yatırım imkanlarının tespit edilmesi bakımından, TOBB tarafından FGCCC ile işbirliğine ve iş forumuna özel önem verildiğini ifade etti.

Türkiye’nin Körfez İşbirliği Konseyi ülkeleri ile ticaret hacmi 2000 yılında 2 milyar dolar iken, 2011 yılında ortalama 5 kat artarak 10 milyar dolara ulaştığını kaydeden Hisarcıklıoğlu, şu bilgileri verdi:

”Körfez ülkelerinin petrol dışı üretime yönelmeleri, bu ülkelerin pazarlarındaki yüksek satın alma gücü ve coğrafi yakınlık, ülkemiz için ciddi işbirliği ve yatırım fırsatları sağlamaktadır. Bu çerçevede, düzenlenecek İş Forumu’na Körfez İşbirliği Konseyi ülkelerinden bakanlar, üst düzey yöneticiler ve iş dünyası temsilcilerinin katılımları beklenmektedir. Ayrıca, Türk iş dünyasının da geniş kapsamlı katılımı sağlanacak ve ikili iş görüşmeleri düzenlenecektir. Forum kapsamında, Türkiye ve KİK üye ülkeleri arasındaki yatırım potansiyelinin ve bölge içi ticaretin geliştirilmesi konuları ele alınacaktır. Ayrıca kadın girişimciliği, ulaştırma, bankacılık, enerji, tarım ve gıda, altyapı/inşaat ve KOBİ’lerin geliştirilmesi konularını kapsayan eşzamanlı panel oturumlar düzenlenecektir.”

Bu arada, Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan ile Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı’nın da bulunacağı etkinliğe Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın da katılması bekleniyor.

AA


Yazar: admin

Görüntüleme: 142 defa

Kategori: Son dakika

Yayınlanma Tarihi: 02 Şubat 2012

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version