sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Kayınvalideler, çocuklarıyla dengeyi iyi kurmalı


Kayınvalideler, çocuklarıyla dengeyi iyi kurmalı

Kayınvalideler, onların da bir aile olduğunu kabullenip, tek başlarına çözmeleri gereken sorunlara müdahale etmemeli. Gelininizle olan sorununuzu oğlunuza anlatmayın, kendiniz çözün.Daha dün kucağınıza aldığınız, sokaklarda koşturan evladınız bir bakıyorsunuz evlenmiş. ‘Ne de çabuk büyüdü?’ sözleri içerisinde yuvasını kuruyor. Anne-baba da böylece yeni bir unvan kazanıyor; kayınpeder- kayınvalide. Bir kez daha anne ve baba olunuyor. Onların yeni evlatlarına iyi bir kayınpeder ve kayınvalide olmaları, yeni evli çiftin evliliğini de olumlu etkiliyor. Özellikle evlilik hayatında önemli bir yer teşkil eden kayınvalideler, tavır ve tutumlarına çok dikkat etmeli.

Psikolog Yasemin Salihoğlu, ilk defa kayınvalide olacak kişinin öncelikle oğlu veya kızının evinin kendi evi olmadığını kabullenmesi gerektiğini belirtiyor. Yeni çiftin evlilik sahasında tecrübe kazanması için onlara zaman tanınmasını söyleyen Salihoğlu, kız annesinin kızı üzülmesin diye her konuda yardımına koşması ve mahremini çok fazla sorgulamasının doğru olmadığını ifade ediyor. Salihoğlu’na göre erkek annesi de oğlunun evlendikten sonra yaşamını başka bir kadınla sürdürmesini kabullenmeli.

İlk defa kayınvalide olacak bir anne, farklı duygular içerisine giriyor. Erkek annesi, kaygı, sevinç, şüphe, çatışma duygularını bir arada yaşıyor. Salihoğlu, “Anne gibi kutsal bir kavramın yerini toplumsal olarak zihinlerde nahoş bir imge olan ‘kaynana’ kavramına bırakıyor olması, erkek anneleri için hiç de kolay bir durum değil.” diyor. Salihoğlu, annenin ‘kayınvalide’ sıfatının kazandırdığı kimliğe bürünerek anne ve oğul ilişkisini korumak için fazla korumaya geçerek gelinine yönelik daha baştan negatif duygulara sahip olabileceğini belirtiyor. Salihoğlu, oğlunun mürüvvetini göreceği ve ileride de torunlara sahip olacağı için de sevinçli olacağını söylüyor.

Herkesin yetki alanı kendi evinin sınırlarıdır

Kız annesinin duygularında genellikle belirsizlik hâkim oluyor. Kız annesinin, erkek annesi kadar şüphe ve kaygılar barındırmadığını aktaran Salihoğlu, “Kız annesi, kızının iyi bir evlilik yapıp yapamayacağına dair kaygılar yaşar. Kıskançlık duygusu daha azdır. Zira damat adayları, anne ve kızın ilişkisine çok da fazla karışmak istemez. Ayrıca kızlarının şehir dışı ya da ülke dışı evliliklerinin üzüntüsü hâkimdir.” diyor.

Psikolog Yasemin Salihoğlu, annelerin yanlış tutumlarının yeni evli çiftin evliliğine de zarar verdiğini belirtiyor. Özellikle erkek annelerinin oğlunun evliliği ile birlikte yetki sahasını genişleteceği yanılgısına düştüğünü aktaran Salihoğlu, yeni yuvaya sürekli karışmaya başlayabildiğini söylüyor. Bu durumun doğru olmadığını belirten Salihoğlu, şöyle konuşuyor: “Herkesin yetki alanı kendi evinin sınırlarıdır. Erkek annesi, oğlunun kendisini sık sık aramasını ifade etmemeli. Çünkü bu, sonradan kazanılacak bir durum değildir. Annesini gerektiği kadar arayan bir evlat evlenince de devam edecektir. Gelininin olumsuz yanlarını oğluna söylememeli. Geliniyle arasında sorunu varsa bunu oğluna aktarmamalı, kendisi çözmeye çalışmalı. Kendi söylemek istediği bir cümleyi ya da bir arzuyu kayınpeder söylüyor gibi ifade etmemeli.”

Salihoğlu’na göre kız annesi de bazı mevzulara dikkat etmeli. Kızı üzülmesin diye her konuda onun yardımına koşmamalı. Kızının tek başına çözmesi gereken sorunlarında yalnız bırakmalı ve problem karşısında deneyim kazanmasına izin vermeli. Her şeyini anlatması istenmemeli. Eşlerin mahremiyetlerinin olması gerekiyor. Yeni kurulan yuvanın dinamiklerini ne kadar çok kişi bilirse o kadar da karışan olur. Böylece yuvada denge sağlanamaz.

Oğlunuzun ve kızınızın evine müdahale etmeyin

Anneler, oğlunun evlendikten sonra hayatını başka bir kadınla sürdürmesini kabullenmeli. Anne unutmamalı ki; o her zaman oğlunun annesidir, yeri ayrı ve önemlidir. Gelinin sizi annesi gibi sevmesini beklemeyin. Gelin, sizi sevebilir ancak annesi gibi asla sevemez. Oğlunuzun sınırlarına eskisi kadar müdahale etmeyin, karışmayın.

Kızınıza çocuk gibi davranmayın

Damattan kızı kadar ilgi ve şefkat beklememeli. Zira damadın göstereceği öncelik saygıdır. Her gün kızıyla telefonda konuşmamalı. Konuşacaksa da damat işteyken konuşmalı. Kızının mahremini çok fazla sorgulamamalı. Evlerinin iç işlerine karışmamalı. Kızının büyüdüğüne kanaat getirmeli, ona çocuk muamelesi yapmamalı.

Zaman


Yazar: admin

Görüntüleme: 150 defa

Kategori: Eğitim

Yayınlanma Tarihi: 02 Şubat 2012

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version