sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

İl merkezinde 1, köylerde 3, yükseklerde 6 metreyi aştı! Bir kent kara gümüldü


İl merkezinde 1, köylerde 3, yükseklerde 6 metreyi aştı! Bir kent kara gümüldü

İl genelinde yaklaşık bir haftadır etkili olan kar yağışı, ulaşım ve eğitim başta olmak üzere yaşamı olumsuz yönde etkiledi.

Artvin Meteoroloji Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, kentte 26 Şubat’ta 44 santimetre ölçülen kar kalınlığı, 27 Şubat’ta 104 santimetreye ulaştı.

Verilere göre, şehirde en fazla kar kalınlığı 1997’nin şubat ayında 132 santimetre ölçüldü.

Karla mücadele çalışmalarının sürdüğü Tütüncüler köyünde incelemede bulunan Vali Turan Ergün, AA muhabirine, kentte son çeyrek asrın en sert kışını yaşadıklarını söyledi.

Şehir merkezinde kar kalınlığının en son 1997’de bu kadar yüksek ölçüldüğüne değinen Ergün, “Bugün itibarıyla merkezde ölçülen kar 104 santimetre. Yani 1997’den bu yana en yüksek kar yağmış. Yine dün merkeze 20 saatte yağan taze kar miktarı 64 santimetre olmuş. İl merkezinde 1 metreyi aşan kar kalınlığı köylerde 2-3 metreyi, yüksek kesimlerde de 5-6 metreyi aşıyor.” ifadelerini kullandı. 

 SAHARA VE CAMİLİ GEÇİDİ ULAŞIMA KAPALI

Ergün, kar yağışı nedeniyle il genelinde 211 araç ve 450 personelle sahada çalışma yürütüldüğüne dikkati çekerek, şunları kaydetti:

“İl Özel İdaremiz ve Orman Bölge Müdürlüğümüz, kar yağışının durmasıyla 61 ekip ve 101 personelle köy yollarını yoğun şekilde açma çalışmasına başladı. Karayollarına baktığımızda sadece Artvin-Ardahan kara yolundaki Sahara Geçidi ulaşıma kapalı. Burayı kar, tipi ve yağış miktarına göre bazen tüm araçlara, bazen sadece ağır tonajlı araçlara kapatıyoruz. Yağışın durması ve fırtınanın olmaması durumuna göre de tamamen kısa sürede inşallah açarız.”

Borçka-Camili kara yolundaki 1850 rakımlı Camili Geçidi’nde yaklaşık 5-6 metre kar yağdığını ve kara yolunun kapalı olduğunu aktaran Ergün, “Elektrik konusunda ciddi kesinti sorunumuz yok. Şu anda Şavşat’ta 5 köyümüzde 948 aboneyi etkileyen elektrik kesintisi mevcut. Buna da Çoruh EDAŞ personeli arkadaşlarımız hızlı şekilde İl Özel İdaresinin yol açma çalışmalarıyla birlikte müdahale edecek.” diye konuştu.

Ergün, yoğun kar yağışının eğitimi olumsuz etkilediğini belirterek, “İl merkezindeki eğitime son 7 gündür ara veriyoruz. Pazartesi kesintisiz eğitime başlayacağımızı tamamen ifade edebilirim.” dedi. 

 “ESNAF OLARAK ZORLANSAK DA KAR BEREKETTİR”

Kentte esnaflık yapan Saliha Yiğit, kar nedeniyle yaşamın zorlaştığına işaret ederek, “1 metreden fazla kar var. Araçlarımız kar altında kaldı. Esnaf olarak zorlansak da kar berekettir. Yazın sularımız bol olacak. Bereket yağdı diyelim.” ifadesini kullandı.

45 yıldır esnaflık yapan Tuncer Pınar ise uzun yılların ardından ilk kez yoğun kar yağışı gördüklerini söyledi.

En son 1997’de bu şiddette kar yağışı gördüklerini anlatan Pınar, “O yılda da aynı bu şekilde kar yağmıştı, yollarımız kapanmıştı. İlçelerle bağlantımız kesilmişti. Şehir merkezindeki kar kalınlığı 1 metreyi aştı. Kafkasör’de 1,5 metre, kayak merkezinde 2 metre civarında kar var. Bir haftadır ağır kış yaşıyoruz.” şeklinde konuştu.

Şehirde yaşayan Hasan Yüksel de Artvin’de doğup büyümesine rağmen uzun yıllar böyle kar yağışı görmediğini dile getirdi.

Kar yağışının pek çok ili etkilediğini belirten Yüksel, “1 metrenin üzerinde kar yağdı. En son böyle kar yağdığını 1990’lı yıllarda hatırlıyorum. Bu kardan en az şekilde etkilenmemizi sağlayan yerel yöneticilere teşekkür ederim.” dedi.


Yazar: admin

Görüntüleme: 12 defa

Kategori: Gündem

Yayınlanma Tarihi: 06 Nisan 2025

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version