Kategoriler
Popüler Yazılar
Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE), temmuzda bir evvelki aya nazaran yüzde 2,37 artış göstermişti.
AA Finans’ın, TÜİK tarafından 5 Eylül Pazartesi günü açıklanacak ağustos ayı enflasyon bilgilerine ait beklenti anketi, 14 ekonomistin iştirakiyle sonuçlandı.
Ankete katılan ekonomistler, ağustos ayında TÜFE’nin yüzde 2,27 artmasını bekliyor.
Ankete verilen cevaplar, en düşük yüzde 1,60 ve en yüksek yüzde 3,50 oldu
Ankete katılan ekonomistlerin ağustos ayı için enflasyon beklentileri, en düşük yüzde 1,60 ve en yüksek yüzde 3,50 aralığında yer aldı.
Beklenti yıllık enflasyonun yüzde 81,65’e yükselmesi yönünde
Ekonomistlerin ağustos ayı enflasyon beklentilerinin ortalamasına (yüzde 2,27) nazaran bir evvelki ay yüzde 79,60 olan yıllık enflasyonun yüzde 81,65’e yükseleceği hesaplanıyor.
Yıl sonu beklentisi arttı
Öte yandan, ekonomistlerin yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 70,46’dan yüzde 72,35’e yükseldi.
Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.
© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir