sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Dinleme skandalı mağduru Yunan gazeteci konuştu: Böyle olaylar sürecek


Dinleme skandalı mağduru Yunan gazeteci konuştu: Böyle olaylar sürecek

Avrupa Parlamentosunda (AP) Pegasus ve eş değer casus yazılım kullanımı hakkında oluşturulan araştırma komitesinde, Yunanistan’daki skandalda dinlenen gazeteci Tanasis Kukakis’in katılımıyla oturum düzenlendi.

Oturumda finans muhabiri olduğunu belirten Kukakis, hükümetin 2019’da ceza ve vergi hukukuyla ilgili yaptığı değişikliklerin kara para aklama ve yolsuzluk iddialarıyla ilişkisini araştırdığı sırada telefonunun dinlendiğini öğrendiğini söyledi.

Financial Times’ta bu konularla ilgili çıkan yazılarının 2020’de Yunan hükümeti tarafından tepkiye neden olduğunu aktaran Kukakis, hükümet yetkililerinin gazetenin editörlerine mektuplar gönderdiğini ancak onlardan beklenilen yanıtı alamadığını anlattı.

Kukakis, bunun üzerine hükümetin Haziran 2020’de “milli güvenlik” gerekçesiyle telefonunu konvansiyonel yöntemlerle, 18 Temmuz 2021’de ise “predator” casusluk yazılımıyla dinlemeye başladığını ve bunun 24 Eylül 2021’e kadar sürdüğünü kaydetti.

Yunan hükümetinin bunu inkar ettiğini ifade eden Kukakis, AP milletvekili Nikos Andrulaki’nin telefonu da dinlenmemiş olsaydı, kendi durumunun sıradan bir örnek olarak kalacağını söyledi.

Kukakis, soruşturmanın devam ettiğini ve kendisi gibi pek çok örneğin daha çıkacağından emin olduğunu vurguladı.

AP vekilleri de Yunan yetkilileri adli süreçte aksaklık olmadığı söylemleri yerine dinlenen kişilerden özür dilemeleri gerektiği konusunda eleştirdi.

Parlamentonun etkili milletvekillerinden Hollandalı Sophie in ‘t Veld, kanıtların yok edilme, Yunan makamlarının (Predator casus yazılımını meydana getiren) Intellexa şirketinin bürolarına baskın yaparak malzemelere el koyma ihtimaline değindi.

YUNANİSTAN’I SARSAN SKANDAL

PASOK lideri Andrulakis, 28 Haziran’da Avrupa Parlamentosunun özel hizmetinden faydalanarak telefonunun casus yazılımla izlenip izlenmediğini kontrol ettirmişti. Telefonda yapılan ilk incelemede, “Predator” isimli casus yazılımla ilişkili şüpheli bir link tespit edilmişti.

Nisanda ise Yunan gazeteci Kukakis’in cep telefonunda da casus yazılım tespit edilmişti. Uluslararası Basın Enstitüsü (IPI), Kukakis’in cep telefonunun 2021’de 10 hafta boyunca “Predator” isimli casus yazılımla takip edildiğini belirtmişti.

Bu olayların ardından Yunanistan Ulusal İstihbarat Teşkilatı (EYP) Başkanı Panagiotis Kontoleon, kurumun dinleme faaliyetlerindeki “dikkatsizlik” gerekçesiyle 5 Ağustos’ta Miçotakis’e istifasını sunmuştu.

“Predator” isimli casus yazılımla ticari ilişkileri olduğu iddia edilen ve aynı zamanda Miçotakis’in yeğeni olan Başbakanlık Genel Sekreteri Grigoris Dimitriadis de aynı gün görevinden ayrılmıştı.

KAYNAK: AA

Yazar: admin

Görüntüleme: 184 defa

Kategori: Dünya

Yayınlanma Tarihi: 11 Aralık 2022

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version