sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • kelebek chat
  • kelebek mobil
  • Gizlilik Politikası
  • iletisim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • geveze sohbetgeveze sohbet
  • GündemGündem
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • kelebek sohbet odalarıkelebek sohbet odaları
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • magazinmagazin
  • mynet chatmynet chat
  • mynet eski sohbetmynet eski sohbet
  • mynet sohbetmynet sohbet
  • PolitikaPolitika
  • SağlıkSağlık
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji

popülerPopüler Yazılar

  • Ampute futbolda Süper Kupa Alves Kablo’nunAmpute futbolda Süper Kupa Alves Kablo’nun
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Devrim niteliğinde atılım! Araçlarda şarj süresi 10 saatten 3 dakikaya inecek


Devrim niteliğinde atılım! Araçlarda şarj süresi 10 saatten 3 dakikaya inecek

Kuantum piller, yeni nesil kuantum bilgisayarların çalışmasını mümkün kılan kuantum mekaniğinin aynı özelliklerini kullanıyor, ancak bilgisayarların işlem gücünü büyük ölçüde artırmak yerine ürünlerin anında şarj edilmesini de sağlayabilirler.

Kore’deki Temel Bilimler Enstitüsü ve İtalya’daki Insubria Üniversitesi’ndeki bilim insanlarından oluşan bir ekip, mikromaser olarak bilinen bir kuantum mekanik sistemi kullanarak bu teknolojiyi gerçekleştirme yolunda atılım yaptı.

Kuantum piller, bir kübit akışı aracılığıyla yüklenen enerjiyi depolamak için bir elektromanyetik alan kullanıyor ve aynı zamanda aşırı şarj riskine karşı koruma sağlıyor.

Araştırmacılar bir mikromaseri “mükemmel bir kuantum pil modeli” olarak tanımladılar ve şarj işleminin klasik şarjdan daha hızlı olduğunu başarılı bir şekilde gösterdiler.

 

ELEKTRİKLİ ARABALARIN ŞARJ SÜRESİ 10 SAATTEN SADECE ÜÇ DAKİKAYA İNEBİLİR

Güney Koreli araştırmacılar, kuantum pil teknolojisinin elektrikli arabaların evde şarj sürelerini 10 saatten sadece üç dakikaya indirebileceğini, süper şarj istasyonlarının ise bir aracı sadece 90 saniyede tamamen şarj edebileceğini hesapladılar.

Bu yılın başlarında yayınlanan bir çalışmada, bilim adamları, pilin boyutu büyüdükçe kuantum pilin şarj süresinin gerçekte nasıl azaldığını kaydetti.

Bunun nedeni, pil büyüdükçe moleküllerin daha fazla dolaşık hale gelmesiyle ilgili olan kuantum hızlanması olarak bilinen bir fenomen.

Bu, klasik pillerin yaptığı gibi bataryaları paralel olarak şarj etmek yerine toplu olarak şarj etmelerini sağlıyor.

Araştırmalar başarılı olursa, bilim insanları, akıllı telefonlardan elektrikli arabalara kadar her şeyi kullanma şeklimizi değiştiren yeni bir ultra verimli pil çağının geleceğini umuyorlar.

En son araştırma, ‘Kuantum piller olarak Mikromasörler’ başlıklı bir çalışmada detaylandırıldı. Kaynak (Independent)


Yazar: admin

Görüntüleme: 115 defa

Kategori: Ekonomi

Yayınlanma Tarihi: 07 Mayıs 2024

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir