sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

Alman oto devlerinden ABD ile derhal müzakere çağrısı


Alman oto devlerinden ABD ile derhal müzakere çağrısı

Alman Otomobilciler Birliği (VDA) Başkanı Hildegard Müller, yaptığı açıklamada, ABD Başkanı Donald Trump’ın ABD’de üretilmeyen araçlara yönelik yüzde 25’lik ithalat vergisini değerlendirdi.

Nisan ayı başında yürürlüğe girmesi planlanan söz konusu tarifelerin hem şirketler hem de otomotiv endüstrisinin iç içe geçmiş küresel tedarik zincirleri için önemli bir yük teşkil ettiğini belirten Müller, Kuzey Amerika da dahil olmak üzere tüketiciler için de olumsuz sonuçları olacağını ifade etti.

Müller, “(ABD’nin gümrük tarifesi) Bu, sonuçta her iki tarafta büyüme ve refahı olumsuz yönde etkileyecek” dedi.

Ek gümrük tarifelerinin, Avrupa Birliği’nden (AB) ABD’ye yapılan ihracat üzerinde önemli olumsuz etki oluşturacağını da belirten Müller, ancak ABD ekonomisini de doğrudan etkileyeceğini savundu.

Müller, temelde Transatlantik Ortaklığın, serbest ve adil ticaretin her iki taraf için de büyük ekonomik öneme sahip olduğunu ifade ederek, “(Ortaklık) Atlantik’in her iki yakasında da büyüme, refah ve istihdamın garantisidir” değerlendirmesinde bulundu.

“Alman otomotiv endüstrisi, ABD ve AB arasında ikili bir anlaşma için derhal müzakerelere başlanması çağrısında bulunuyor” ifadesini kullanan Müller, bunun otomotiv ürünlerine yönelik çeşitli tarife ve tarife dışı engellerin tartışılması için bir forum sağlayacağını ve daha dengeli bir yaklaşıma yol açabileceğini belirtti.

Şirketlerin yüzde 86’sı etkilenecek

VDA’ya göre orta ölçekli Alman otomotiv şirketlerinin yüzde 86’sı ABD’nin çok sayıda ülke ve bölgeye uyguladığı gümrük vergilerinin kendilerini de etkileyeceğini düşünüyor.

Birliğin verilerine göre, Alman otomotiv endüstrisi ABD’de yaklaşık 138 bin kişiye istihdam sağlıyor. Bunların 48 bini otomobil üreticileri için, 90 bine ise Alman tedarikçiler için çalışıyor.

Alman üreticiler geçen yıl ABD’de 844 bin üzerinde araç üretti ve bunların yaklaşık yarısı dünya çapında ihraç edildi. ABD, Alman otomotiv endüstrisinin en fazla ihracat yaptığı ülke konumunda bulunuyor.

VDA verilerine göre, 2023’te Almanya’dan ABD’ye yaklaşık 400 bin otomobil ihraç edildi.

Trump’ın yeni tarifeleri 2 Nisan’da yürürlüğe girecek

Başkan Trump, 2 Nisan’da açıklanması planlanan karşılıklı tarifeler öncesinde, ithal otomobil ve hafif ticari araçlar ile temel otomobil parçalarına yüzde 25 gümrük vergisi uygulanmasına yönelik kararnameyi imzaladı. Beyaz Saray’da düzenlenen imza töreninde konuşan Trump, bunu “Amerika’nın kurtuluş gününün başlangıcı” olarak nitelendirdi.

Trump, söz konusu tarifelerin 2 Nisan’da yürürlüğe gireceğini belirterek, ABD’de üretilen otomobillere tarife uygulanmayacağını aktardı. Beyaz Saray yetkilisi Will Scharf, Trump’a imzalatmak üzere kararnameyi sunarken, otomobil tarifeleri ile ABD için yıllık 100 milyar dolardan fazla gelir sağlamasının beklendiğini belirtti.

Beyaz Saray tarafından paylaşılan bilgilere göre, 2024 yılında Amerikalılar yaklaşık 16 milyon araç satın aldı ve bunların yüzde 50’sini ithal araçlar oluşturdu.

Ayrıca 2024’te ABD’nin otomobil parçalarındaki ticaret açığı 93,5 milyar dolara ulaştı. Öte yandan, ABD’de Amerikan ve yabancı firmalar dahil olmak üzere otomobil ve otomobil parçaları endüstrisinde yaklaşık bir milyon kişinin istihdam edildiği kaydedildi.

Geçen yıl itibarıyla otomotiv parça üretiminde yaklaşık 553 bin 300 kişinin istihdam edildiği, bu rakamın 2000 yılından bu yana yüzde 34 azaldığı bildirildi.

ABD’li araştırma şirketi Bernstein’a göre, ABD’de satılan tüm araçların neredeyse yarısı ve bu ülkede monte edilen bileşenlerin yaklaşık yüzde 60’ı ithal ediliyor.


Yazar: admin

Görüntüleme: 18 defa

Kategori: Ekonomi

Yayınlanma Tarihi: 29 Mart 2025

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version