sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

91 yaşında haftada bir gün çalışıyor! Herkes akın ediyor: Etrafında bir çeşit kulüp gibiyiz


91 yaşında haftada bir gün çalışıyor! Herkes akın ediyor: Etrafında bir çeşit kulüp gibiyiz

Ortahisar ilçesindeki iş yerine rahatsızlıkları nedeniyle sadece cumartesi günü ailesinin yardımıyla gelebilen Gönüller, 45 yıldır sürdürdüğü mesleğinde bir araya getirdiği eski kitaplar, pullar, plaklar, dergiler, kartpostallar, kağıt ve demir paraların satışını yapıyor.

Bir süre kırtasiyecilik yaptıktan sonra sahaflığa başlayan 7 çocuk ve 17 torun sahibi Gönüller, 1980 yılından bugüne mesleğini sürdürüyor.

Gönüller, AA muhabirine, çok fazla kitap okuduğu için kırtasiyeciliğe başladığını, 45 yıldır da sahaflığı sürdürdüğünü dile getirdi.

Kitap okumanın önemine değinen Gönüller, “Gençliğin okuması lazım, öğrenciler okuyacak. Dünyayı ancak okuyarak öğrenebiliriz. Bütün dünyanın bilgileri kitaplardadır. Onun için okumak lazım. Okursanız bilgi ve kültür sahibi olursunuz.” dedi.

İstanbul, İzmir ve Ankara’dan 64 yıl önce aldığı pullarla koleksiyon sevgisinin başladığını anlatan Gönüller, meraklılarının kendisinden pul temin ettiğini, neredeyse her ülkeye ait pulun kendisinde bulunduğunu ifade etti.

Gönüller’in kızı Melek Akarsubaşı ise babasının 38 yıldır aynı iş yerinde olduğunu ve çalışmayı çok sevdiğini belirterek, her gün iş yerini açmak istemesine rağmen rahatsızlıklarından dolayı bir gün gelebildiğini söyledi.

Akarsubaşı, üniversite öğrencilerinin ve gençlerin sahafın ortamını sevdiğini, babasına da yardımcı olduklarını dile getirerek, şunları kaydetti:

“Buranın müdavimleri var, devamlı geliyorlar. Kağıt ve demir para koleksiyonları, pul koleksiyonları var. Koleksiyonlarından babam biraz bana verdi, ben de sürdürmeye çalışıyorum. Biz de seviyoruz ama işi devam ettirecek kimse yok. Kendi nereye kadar yaparsa artık öyle. Haftada bir gün bizim yardımımızla geliyor. Burada yaklaşık 22 bin kitap bulunuyor. 1940’lı yıllardan bu yana eski tarihli kitaplar mevcut.”

“BURANIN MÜDAVİMİ OLDUK”

Müşterilerden Hasan Yoloğlu da Erdoğan Gönüller ile 10 yıl önce tanışarak dost olduklarını, kendisinin de pul ve para koleksiyonu bulunduğunu söyledi.

Yoloğlu, sahafta arkadaşlıklar edindiklerini belirterek, “Buranın artık müdavimi olduk. Haftada bir buluşup sohbet ediyoruz, yıllar böyle geçiyor. Ses ve Hayat dergileri vardı. Bir tek burada buldum, hepsini de ben aldım.” dedi.

Üniversite öğrencisi Hilal Çavuş ise lise yıllarında gelmeye başladığı sahaftan büyük keyif aldığını ifade etti.

Aynı zamanda Erdoğan Gönüller’e yardım ettiğine değinen Çavuş, şöyle devam etti:

“Kitaplarla ilgiliyim ve bilgili olmaya çalışıyorum. Erdoğan amcanın etrafında bir çeşit kulüp gibiyiz. O nedenle ismi bana çok anlamlı gelir, ‘Dost Sahaf’ diyerek. Erdoğan amcanın kendisi çok bilgili bir insan. Ben de hem eski zamanları anlatması için hem kendi okuduklarını ve tecrübelerini anlatması için bir şeyler sormaya çalışıyorum. Sağlık durumundan dolayı çok gelemiyor ancak konuşmalarından hep burada olmak istediğini anlayabiliyoruz.”

 


Yazar: admin

Görüntüleme: 20 defa

Kategori: Gündem

Yayınlanma Tarihi: 10 Mart 2025

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version