sohbet KelebekChat.Gen.Tr
  • Ana Sayfa
  • Gündem
  • Ekonomi
  • magazin
  • Spor
  • İletişim

Sohbet Girişisohbet girişi

kullanıcı
şifre
* Şifreniz yoksa boş bırakın. ESKİ SÜRÜM İLE BAĞLAN

kategorilerKategoriler

  • aileaile
  • animasyonanimasyon
  • anne çocukanne çocuk
  • Bedtime StoriesBedtime Stories
  • belgeselbelgesel
  • Cesur Balık 2Cesur Balık 2
  • dramdram
  • DünyaDünya
  • EğitimEğitim
  • EkonomiEkonomi
  • fantastikfantastik
  • fantastikfantastik
  • GenelGenel
  • Gerçek MasallarGerçek Masallar
  • GündemGündem
  • İkizler Firardaİkizler Firarda
  • kadınkadın
  • karokaro
  • kelebek chatkelebek chat
  • kelebek sohbetkelebek sohbet
  • komedikomedi
  • Kültür - SanatKültür - Sanat
  • MaceraMacera
  • magazinmagazin
  • okul gezisi college road tripokul gezisi college road trip
  • penguen kralpenguen kral
  • PolitikaPolitika
  • romantikromantik
  • SağlıkSağlık
  • sokakların kralı romeo izlesokakların kralı romeo izle
  • Son dakikaSon dakika
  • SporSpor
  • TeknolojiTeknoloji
  • Thee Reef 2Thee Reef 2
  • YaşamYaşam
  • yemek tarifleriyemek tarifleri

popülerPopüler Yazılar

  • kelebek chat sohbet odalarikelebek chat sohbet odalari
  • kelebek mobil sohbetkelebek mobil sohbet
  • Yozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin tonYozgat’ta nohutta rekolte beklentisi 75 bin ton
  • Adana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildiAdana haberleri! Adana’da 20 kilo 736 gram esrar ele geçirildi
  • Son dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı!  Tsunami uyarısı geldiSon dakika! Pasifik Okyanusu 7.1'le sarsıldı! Tsunami uyarısı geldi
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Son dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamleSon dakika… Merkez Bankası'ndan önemli hamle
  • Batman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldüBatman’da çatışma: 5 PKK’lı öldürüldü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü
  • Clinton’a Fransa teşekkürüClinton’a Fransa teşekkürü

7 başlıkla geçen hafta


7 başlıkla geçen hafta

Küresel piyasalar ABD Başkanı Turmp’ın tarifeleri, Avrupa Merkez Bankası zazarı ve Fed’in tutanalarına izledi.

Yurt içinde TÜSİAD’ın YİK toplantısındaki konuşmaların ardından YİK ve TÜSİAD başkanlarına açılan soruşturmalar, uluslararası derecelendirme kuruluşu S&P’en gelişen ülkelere ilişkin tahminleri takip edildi.

İşte geçen haftanın öne çıkan başlıkları…

1- TÜSİAD ve YİK başkanlarına soruşturma açıldı

Türk Sanayicileri ve İş İnsanları Derneği (TÜSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Orhan Turan ve Yüksek İstişare Konseyi (YİK) Başkanı Mehmet Ömer Arif Aras, dernek genel kurulundaki konuşmalarında kullandıkları ifadelere ilişkin başlatılan soruşturmada adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

2- AMB’den rekor zarar

2024’te enflasyonla mücadele için geliştirdiği politikalar Avrupa Merkez Bankası’na (AMB) zarar olarak yansıdı.

Banka borçlanma maliyetlerinin düşük olduğu ortamda ihraç edilen tahvillerden sağlanan gelirlerin faiz giderlerinin altında kalmasıyla 2024 yılında 7,9 milyar euroluk rekor zarar yazdı.

3- S&P’den faiz ve dolar/TL tahminleri

S&P Gelişen Piyasalar Başekonomisti Elijah Oliveros-Rosen ABD faiz patikasına yönelik beklentilerdeki revizyonların ardından öne çıkan gelişen piyasalara yönelik faiz ve kur tahminlerini de güncelledi. Tahminler arasında Türkiye’ye yönelik politika faizi ve kur tahminleri de yer aldı.

4- Emlak Konut’tan ‘Kazançlı Yatırım’ kampanyası

Emlak Konut Genel Müdürlüğü tarafından düzenlenen kampanya ile 25 farklı proje ile ev sahibi olmak isteyenlere cazip fırsatlar sunululuyor.

Kampanyada ilk seçenek peşinatsız azalan taksit seçeneği ile yüzde 0,99 faiz ve 60 aya kadar vade olanağı bulunuyor.

5- Fed tutanaklarına göre yetkililer ‘beklemede kalacak’

Fed’in 28-29 Ocak toplantısına ait tutanaklar yayımlandı. Fed yetkilileri ekonomik politikalara dair belirsizlikler ve inatçı enflasyon nedeniyle faizleri değiştirmemeye hazır oldukları mesajı verdi.

Tutanaklara göre Fed üyeleri ticaret ve göçmen politikasının enflasyon üzerinde risk oluşturacağı görüşünde. Katılımcılar ekonominin maksimum istihdama yakın olduğunu, faiz oranlarında ilave düzenlemeler yapmadan önce enflasyonda daha fazla iyileşme görmek istediklerini belirtti.

6- ABD ve Rusya’dan daha fazla görüşme kararı

ABD ve Rusya, son yılların en kapsamlı görüşmeleri için Suudi Arabistan’da buluştu. Ukrayna’ya ek olarak, iş ilişkileri de masadaydı. 4,5 saat süren görüşmeler sona erdi.

Görüşmenin ardından ABD tarafından yapılan açıklamada, Rusya tarafıyla verimli bir görüşme gerçekleştirildiği, Rusya tarafıyla 4 madde üzerinde anlaşıldığı, Avrupa Birliği’nin de sürece bir noktada dahil olacağı belirtildi.

7- Trump’tan Zelenskiy’e ‘diktatör’ suçlaması

ABD Başkanı Donald Trump, müzakerelere Rusya ile devam edeceğini kaydederek, “Ukrayna’yı seviyorum ama Zelenskiy berbat bir iş çıkardı. Ülkesi paramparça oldu ve milyonlarca kişi gereksiz yere öldü” yorumunu yaptı.


Yazar: admin

Görüntüleme: 36 defa

Kategori: Ekonomi

Yayınlanma Tarihi: 23 Şubat 2025

Cevap bırakın

Masaüstü sohbet programımız olan sohbet mirci sizde hemen bilgisayarınıza indirebilir, daha hızlı sohbet edebilisiniz. Virüs taramasından geçirilmiştir.

Hemen Mirci İndir
sohbet KelebekChat.Gen.Tr

© Copyright 2022 Tüm hakları saklıdır. Tasarım: burakkk Sitemiz Google ve diger arama motorlarında kelebek chat kelebek sohbet kelebek mynet sohbet Gibi kelimelerde hizmet vermektedir

Go to mobile version